Frågor och Svar

1. NÄR SKA VI KOMMA PÅ NYFÖDDFOTO?
Nyföddfotografering blir bäst om den sker inom 3 veckor från förlossningsdatum. Efter det blir er bebis mer lättstörd och somnar inte om lika lätt. Det där riktigt nyfödda utseendet förändras också mycket snabbt. Bara efter 4 veckor är allt annorlunda!

2. OM MIN BEBIS ÄR MER ÄN 3 VECKOR GÅR DET INTE ATT FOTOGRAFERA DÅ?
Självklart! Med lite annan rekvisita och mer ”vaken” bilder får du fantastiska bebisbilder! Kontakta mig så diskuterar vi hur just du vill ha dina bilder.

3. HUR LÅNGT INNAN FÖRLOSSNINGEN SKA MAN BOKA TID?
Jag vill gärna ha kontakt med dig så lång tid som möjligt innan förlossningen. Detta för att jag ska hinna få in dig i schemat i god tid. I mitt grundschema bokar jag max 5 nyföddfotograferingar per månad så det blir snabbt fullt. Det kan såklart vara svårt att veta den exakta födelsedagen innan. (Jag har 4 barn och vet hur olika det är), så när du kontaktar mig så bokar vi alltid in ett par tider. När ni gjort denna bokning så gör jag plats för er i schemat och när er bebis än vill komma, så är jag redo att fotografera! Men boka i god tid!
Jag erbjuder nyföddfoto för halva priset om man först kommer på en gravidfotografering så det erbjudandet kanske är av intresse…

4. VI BOR INTE I LINKÖPING, KAN DU RESA OCH KOMMA HEM TILL OSS FÖR EN NYFÖDDFOTOGRAFERING?
Det kan jag absolut göra. Jag kommer att ta reseersättning för detta och det är extra viktigt att vi har en noggrann genomgång av den kommande fotograferingen. Detta så att jag tar med mig rätt rekvisita och att jag kan säkerställa att det finns ett bra ställe att fotografera bebisen på.
Kontakta mig, allt går att lösa.

5. HUR LÅNG TID TAR DET?
Det är ganska vanligt att en nyföddfotografering tar ca 3-4 timmar. Ni kommer till min studio i hemma miljö och då matas bebisen. Sedan tar jag över och du/ni får en lugn stund med en mysig fika. Vill du/ni ta en promenad, eller bara läsa i en tidning går det hur bra som helst. Jag tar hand om er bebis. Jag får lägga till att jag förutom de nyfödda jag träffar i studion har fyra barn själv. Erfarenhet av att ta hand om er lilla bebis finns.

6. MÅSTE BEBISEN SOVA ?
Om bebisen ligger lugn och still och tittar in i kameran kan det bli ett jättefint nyföddporträtt! Med lite tålamod så brukar bebisen alltid somna, så det behöver ni inte oroa er för. Kanske får vi både fina vakenbilder och fina sovbilder?

7. KAN VI ÄVEN FOTOGRAFERA FAMILJEN, MED SYSKON, PÅ EN NYFÖDDFOTOGRAFERING?
Det går jätte bra, men helst ser jag att vi då bokar två tillfällen. Syskon brukar tröttna under nyföddfotograferingen.

8. STORASYSKONET ÄR 2 1/2  ÅR. ALDRIG I LIVET ATT HON/HAN KLARAR ATT VARA LUGN I TRE TIMMAR!
Det är inte alls något konstigt. Vi börjar med syskonbilden/familjebilden, sedan kan du ta med till syskonet till lekparken tvärs över gatan, eller gå och göra något annat medan vi avslutar med nyföddporträtt. Vi diskuterar igenom innan fotograferingen hur vi ska lägga upp sessionen så att den passar alla på ett bra sätt.

9. VAD KOSTAR DET?
Det kostar 4 500kr för nyföddfotografering. I detta pris ingår konsultation, fotografering, noga utvald rekvisita och 5st digitala bilder. Jag har också förmånliga priser om du vill kombinera en gravidfotografering med en nyföddfotografering. Kontakta mig ace.foto.linkoping@gmail.com för mer information, eller titta under Priser för mer information.

10. VAD INGÅR I FOTOGRAFERINGSPRISET?
Min tid, talang, erfarenhet och proffsutrustning. För att inte glömma de 5 bilder ni får digitalt! 

11. KAN MAN FÅ KÖPA ENDAST ETT USB MED DIGITALA FILER?
Ja, man kan köpa ett USB med digitala filer, men kommer du att printa ut dem? 🙂 
Ni kommer att få 5 bilder digitalt, det ingår i priset men naturligtvis kan jag hjälpa er att beställa dessa fantastiska bilder i print.
Jag erbjuder kvalitetsprintade porträtt för ditt hem som även finns kvar till nästa generation! De bilder du köper av mig är av hög kvalitet och ger känslor av glädje och kärlek varje dag du går förbi dem där hemma.

12. FÅR JAG FOTOGRAFERA MED MIN MOBILKAMERA UNDER SESSIONEN?
Ja, mobilen är ju otroligt bra för att dokumentera vardagen! Och vad kul att ha bilder sedan som visar arbetet, under den här sessionen! Vill du samtidigt dela med dig av av vad du gör och var du är, blir jag tacksam.

13. VARFÖR SKA VI VÄLJA JUST DIG TILL VÅR FOTOGRAF?
Nyföddfoto är en genre som inte är helt lätt att ägna sig åt. Man måste verkligen älska att hålla på med det. Man måste ha tålamod, vara lugn och försiktig och framför allt veta vad man gör ur en säkerhetssynpunkt. Bebisens säkerhet är det viktigaste för mig. Jag tummar aldrig på säkerheten för att få en bra bild. Men tro mig, det går att ta väldigt fina bilder ändå!

Jag är utbildad i nyföddfoto genom flera kurser hållna av världens mest framstående nyföddfotografer, såsom Gabriella Soutine på Fotoakademin. Jag har även samlat på mig en hel del erfarenhet genom åren. Därför vet jag precis hur jag ska få din bebis bekväm och sömnig (vilket inte är så lätt som man kan tro), jag är helt trygg i att hålla och vyssja små nyfödda, jag förstår din bebis signaler och behov och jag har stor omsorg även om dig som nybliven förälder.

Det är inte vilken fotograf som helst ni kommer till. Här kommer du och din bebis ha det lugnt och skönt. Ni kommer att få en fantastisk upplevelse!

Tänk när du ser DIN bebis, i en vacker ram på DIN vägg! Du kommer ALDRIG att ångra dig!